Economie – moderne talen / Economie – wiskunde

Ben je geïnteresseerd in hoe economie werkt in de samenleving? Wil je je kennis van vreemde talen vergroten en tegelijk literatuur en taalbeschouwing ontdekken? Kan je overweg met theorie, maar ben je ook geïnteresseerd in de praktische toepassingen van wat je weet? Dan is Economie – moderne talen de richting voor jou!

Ligt je interesse bij het vak wiskunde? Dan is de optie wiskunde in combinatie met economie iets voor jou. In deze studierichting klimt het onderwijs in de wiskunde naar een hoog niveau. Dit gebeurt via de vakken algebra, meetkunde, analyse, statistiek en kansrekening. 

Wetenschappen – wiskunde

Weet je graag hoe dingen werken en trek je graag het labo in om zelf dingen te onderzoeken? Kan je de werkelijkheid niet zomaar aanvaarden, maar wil je het mechanisme achter de schermen begrijpen? Ben je goed in abstract denken en wiskundig redeneren? Zie je een uitdaging in complexe problemen? Dan is wetenschappen – wiskunde jouw richting! 

Humane wetenschappen

Je kiest voor humane wetenschappen, omdat je belangstelling hebt voor de mens en de samenleving in het algemeen. In deze richting maak je kennis met de wetenschappelijke benadering van mens en maatschappij. Je wordt communicatief en sociaal vaardig en je leert vanuit gedrags- en cultuurwetenschappelijke invalshoek te kijken naar individu en samenleving. Hierbij leer je kritische vragen stellen en omgaan met informatie: verzamelen, verwerken en rapporteren. In de studierichting humane wetenschappen krijg je een inleiding in gedrags- en cultuurwetenschappen, die in de derde graad verder wordt uitgediept. Daarbij wordt een accent gelegd op communicatieve vaardigheden.