Eerste leerjaar B-stroom

Heb je het getuigschrift basisonderwijs niet behaald, maar wel een aantal compententies verworven? Dan start je in de B-stroom. Het eerste leerjaar van de B-stroom omvat een gemeenschappelijk pakket basisvorming van 27 lesuren, twee aanvullende uren StudieBoost en Ateliers. 

Ateliers

Studieboost

Elke donderdagnamiddag staat er atelierwerking op het programma van alle eerstejaars. In ieder atelier worden doelstellingen aangereikt door middel van een project waarin jij en je klasgenoten zelf onderzoeken, uitproberen en ervaren. Ook skills zoals “samenwerken”, “verantwoordelijkheid opnemen” en “reflecteren” worden hier geoefend. Een ateliernamiddag duurt 3 lesuren. Het is de ideale plek om jouw interesses en talenten te ontdekken en te verkennen. 

Van september tot in het voorjaar voorzien we voldoendetijd om de verschillende verplichte ateliers te doorlopen. In het laatste trimester bieden we opnieuw een aantal ateliers naast elkaar aan die vooral OLB-gericht zijn. Jij mag dan zelf kiezen welke je graag wil volgen om zo jouw talenten te verdiepen. het zal jou ook helpen om bij de overstap naar het 2de jaar een goede keuze te maken tussen de verschillende basisopties. Op geregelde tijdstippen krijg je van ons een atelierrapport. In dit rapport staan geen cijfers, maar geven je leraren weer in welke amte jij de doelen uit de ateliers beheerst.

* Ateliers Sport, Koken, Zorg (=cluster WELZIJN)

* Ateliers Burgerzijn + Groene vingers (=cluster MESA)

* Ateliers Verkeersveiligheid + Preventie + Veerkracht + Ruzie in de klas (= cluster S.O.S.)

* Ateliers Mechanica + Porgrammeren + Bouw-hout + L a b (= cluster STEM)

Deze twee lesuren wenden we aan om leerlingen te doen remediëren en extra uit te dagen door middel van verdiepende leerstof. Daarnaast leren we onze leerlingen een goede studiemethode aan. 

Deze twee lesuren wenden we aan om leerlingen te doen remediëren en extra uit te dagen door middel van verdiepende leerstof. Daarnaast leren we onze leerlingen een goede studiemethode aan. 

Ateliers