Heb je tijdens het eerste jaar getoond dat je over een goede studiementaliteit beschikt, dan kun je starten in 2A. De leerlingen die geslaagd zijn in het tweede jaar van de B-stroom, kunnen ook de stap zetten naar 2A.

Iedereen in het tweede jaar krijgt 25 uur algemene vorming. Dat is voor alle leerlingen in het tweede jaar hetzelfde pakket.

Bovenop de algemene vorming kies je voor een basisoptie:

– moderne talen en wetenschappen

– STEM-wetenschappen

– maatschappij en welzijn

Kies je de basisoptie moderne talen en wetenschappen, dan maak je een zeer veelzijdige keuze. We vullen deze basisoptie in met 2 uur wetenschappen en 3 uur moderne talen. 

In het deel wetenschappen ga je op onderzoek en bestudeer je de relatie tussen natuurwetenschappen en het dagelijkse leven. In het deel moderne talen verbreden en verdiepen we de algemene vorming Engels, Frans en Nederlands. 

Kies je voor de basisoptie maatschappij en welzijn, dan leer je een persoonlijke en gezonde levensstijl te ontwikkelen. Je doet dit vanuit mens- en natuurwetenschappelijke disciplines zoals psychologie, sociologie, pedagogie en biologie. Op die manier leer je zorg te dragen voor gezondheid en welbevinden. 

Als je kiest voor STEM-wetenschappen, dan krijg je bovenop de wetenschappen nog 3 uur STEM. 

Tijdens de twee uur StudieBoost zetten we verder in op differentiatie en het aanleren van een goede studiemethode.

Wanneer je voor het tweede jaar met vrucht geslaagd bent, ontvang je het getuigschrift van de eerste graad secundair onderwijs.